Boka vigsel

Välkommen att kontakta oss för att boka er vigsel eller välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap. Ring till församlingsexpeditionen, telefon 0270-300 95.

Bildhållare

Vigsel i våra kyrkor

Ni som väljer att vigas i Trönö gamla kyrka, snälla, tänk på följande: Gamla kyrkan ägs och drivs inte av Svenska kyrkan eller Trönö församling. Den är främst ett museum ämnad att bevaras i oförändrad form. Ingen uppvärmning finns, ingen anpassning för ökad tillgänglighet och ingen toalett. Att det är så har Svenska kyrkan inget ansvar för utan Riksantikvarieämbetet som äger kyrkan. Vänligen informera släkt och vänner om detta så att de vet om det i förväg och är beredda på de enkla förhållandena.

Bildhållare

Vigsel på annan plats

Vill ni att vigseln ska äga rum i hemmet eller på annan plats inom Norrala och Trönö församlingar går det också bra, men tänk då på att eventuella praktiska arrangemang blir ert ansvar. Endast prästen blir församlingens ansvar.

Bildhållare

Så går det till

När ni bokat tid för vigsel tar tjänstgörande präst kontakt med er efter en tid. Då bestäms om tid när samtal och övning inför vigseln ska ske, platsen blir vigselkyrkan. Vid det mötet finns tillfälle att prata om äktenskapet, om hur det går till, om alla praktiska frågor i övrigt. Tänk i förväg ut psalm- och musikönskemål. Musik går bra att diskutera med vår kyrkomusiker vars telefonnummer återfinns under Så når du oss.

Giftermål i kyrkan behöver inte vara stora, påkostade arrangemang. Ibland är det inte fler än de två obligatoriska vittnena som är med, men vigselakten kan bli lika fin för det.

Bildhållare